Ağzı Parçalanmış Kadın Kuchisake Onna’nın Hikayesi Doğru mu?
Her toplumun kendine has hurafeleri ve bu inançlara paralel korku hikayeleri vardır. Bunlar genellikle eski zamanlardan kalma hikayelerdir, ancak Kuchisake Onna gibi bazı efsaneler oldukça yenidir. Kuchisake Onna hikayesinde, tıpkı joker karakteri gibi ağzı uçtan uca kesildiği içinağzı yırtık hanım olarak bilinen kötü niyetli bir karakterden bahsedilmektedir.
Özellikle önlerine çıktıklarında genç erkekleri ve küçük çocukları öldüren Kuchisake Onna’nın hikayesinin gerçek olup olmadığı sorusuna cevap olarak ortaya atılan sayısız söylenti var. Daha da ilginci bu korku hikayesi uzun süredir insanların geceleri dışarı çıkmaktan korkmasına neden olmuştur. Bir tür CIA projesi olduğu da söylenen Kuchisake Onna meseline.Toplumu nasıl etkilediğine daha yakından bakalım.
Kuchisake Onna’nın hikayesi:
Akşam tek başına yürüyen bir gence, bazen de okuldan dönen bir çocuğa, mendil ya da yelpazeyle örtülü bir hanım ağır ağır yaklaşıp omzuna dokunur. Arkasını döndüğünde, o bayan ‘Güzel miyim?’ O sorar. Evet cevabını alınca yüzünü açar ve ağzı kulaktan kulağa kesilmiş kanlar içinde tekrar sorar, “Hala güzel miyim?” Hanım hayıra cevaben veya bağırınca diğer kişinin de aynı kendisi gibi ağzını keser ve onu öldürür. Evet cevabı verirse sessizce uzaklaşacak ama o kişiyi evine kadar takip edecek ve gece onu öldürecektir.
Tüyler ürpertici Kuchisake Onna hikayesi doğru mu?
İlk olarak Aralık 1978’de duyulan Kuchisake Onna’nın hikayesi, 1979’da Japonya’nın Gifu kentinde gazetelerde yer bulmayı başardı.Sonraki yıllarda bu endişe hikayesi Kore ve Çin’de de yayıldı.
Haberin yayılmasının ardından çiftçi bir kadın, Kuchisake Onna’yı gördüğünü ve ondan kaçarken kalçasını kırdığını söyledi. 21 Haziran 1979’da gerçekten de anlatıldığı gibi Kuchisake Onna’ya benzeyen bir bayan yakalandı.Ancak bu hanımefendinin sadece bu benzetmedeki karakterin kostümünü giydiği ortaya çıktı.
Söylenti, ülkede en çok ilkokul ortaokul öğrencilerine yayıldı çünkü Özellikle çocuklara musallat olduğundan bahsedilmiştir. Uzun süre hava karardıktan sonra ne çocuklar ne de büyükler dışarı çıkmadı. 1979 yazında önce söylentiler yatıştı, ardından Kuchisake Onna hikayesi tamamen unutuldu.
Böyle bir hikaye birdenbire nasıl ortaya çıktı?
Kuchisake Onna efsanesinin ortaya çıkışıyla ilgili birçok farklı köken hikayesi vardır. bir söylentiye göre 18. yüzyılda bir isyandan sonra Ortaya çıkan şer söylentisi bu kıssaya evrildi. Başka bir hikayede Kuchisake Onna karakterinin aslında küçük bir kız olduğu ancak yıllar içinde değiştiği anlatılıyor.
Akıl hastanesinden kaçan bir kadın Kuchisake Onna olarak ortalıkta dolaşmaktadır. Kuchisake Onna, bir araba kazasında ölen bir kadının hayaletidir.Hatta bunların üç kız kardeş oldukları ve tüm Asya kıtasını dolaştıkları, başarısız estetik operasyon geçiren kadınların bir şekilde delirip böyle şeyler yaptıklarına dair sayısız rivayet var.
Bu hikayenin gizli bir CIA deneyi ile yayıldığını söyleyenler de var:
Bir nevi komplo teorisi olarak değerlendirmek mümkün ancak Kuchisake Onna özünde kurgusal bir hikaye. Kimileri Kuchisake Onna hikayesinin ülkede CIA ajanları tarafından yayılan bir söylenti olduğunu söylerken amaç toplumsal bir tespittir. CIA casusları, bu hikayenin dilden dile ne kadar hızlı yayıldığını gördü. Gelecekte çok daha kritik söylentilerin nasıl yayılacağına dair bir deney yaptılar. Çok bilimsel bir formül olmasa da yine de mümkün mü?
Aslında Kuchisake Onna’nın hikayesi bir sınıf yarasıdır:
Japonya’nın Meiji döneminde Otsuya adında bir kadın, sevgilisiyle buluşmak için dağın arkasındaki bir kasabaya gider. Ama bir kadının dağlarda tek başına seyahat etmesi tehlikeli olacağından. Beyaz giysiler giyer, yüzünü beyaza boyar, saçlarını karıştırır, ağzına hilal şeklinde bir havuç alır ve elinde orakla yollara düşer. Bu tür ürkütücü görünümlü hanımefendi, yıllar içinde Kuchisake Onna efsanesini de doğurmuştur.
Kuchisake Onna efsanesinin en mantıklı çıkış hikayesi biraz üzücü. 1970’lerde öğrenciler okuldan sonra sınıfa gider ve geç çıkarlardı. Bu değil Bu sınıflar çok değerli olduğu için sadece varlıklı ailelerin çocukları gidebiliyordu. Yoksul aileler de çocuklarının bu isteğini köreltmek için Kuchisake Onna hikâyesini uydurmuş ve gece dışarı çıkmanın tehlikeli olduğunu söylemişler. Sonra bu hikaye öğrenciler arasında dilden dile yayıldı.
Güzel ama somut bir tarafı olmayan bu hikayeye insanlar nasıl inandı?
Soralım, neden inanmasınlar? Mesela gece tırnak keserken hala biraz huzursuz olmuyor musunuz? Ağzından kötü bir söz çıktığında tahta vurmaz mısın?Kara kedi geçerken biraz ürpermiyor musun, yoksa etrafına bir bak, nazar boncuğundan kaç tane eşyan var?
Kabul edelim, insanlar göremedikleri ve hatta kontrol edemedikleri şeylerden korkarlar. Tıpkı ilkel atalarımızın kontrol edemediği gibi ateşe, suya ve güneşe tapıyorlardı; Böyle şeylerden korkarız. Evrimsel olarak genlerimizde karanlıktan korkarız çünkü başımıza gelen her şey karanlıkta geldi. Bugün bile ışıklı bir sokaktan geçerken biraz ürpermiyor muyuz?
tabii ki ayrıca İnsanları çaresiz bırakan doğaüstü varlıklar olgusu var. Dövüşemezsin, koşamazsın, yardım isteyemezsin; Karşılaştığınız zaman ya inancınıza göre bir dua okuyacaksınız ya da başınıza ne gelirse acı çekeceksiniz. Karanlığın dehşetiyle birleştiğinde Kuchisake Onna’ya inanıyoruz, kurt adama inanıyoruz ve vampire inanıyoruz.
Tabii Kuchisake Onna’nın hikayesi de bitti:
Kuchisake Onna hikayesini duyduktan sonra, Japonya’da ‘arkadaşlar’ bulduğunuz bir yer. Ev sahibi kulüplerdeki çalışanlar, müşterilerine ağızlarını kapattılar. ‘Güzel miyim?’ diye sormaya başladı. Tabii ki, bu bir tür flört oyunu olarak yapıldı.
Aynı yıl Young Town adlı bir televizyon programında yer aldı. Kuchisake Onna’yı gördüğünü söyleyen birçok kişiyle röportaj yapıldı.1979’da Kuchisake-onna wo tsukamaero!adlı bir müzik listelerin zirvesi oldu. Gakko no KaidanVe Toshi Densetsu Kuchisake Onna ve benzeri karakterler animelerde yer almıştır. Dolayısıyla bu kaygı öyküsü, tıbbi olarak tanınan bir kültürel simge haline geldi.
Çünkü gece dışarı çıkanları öldürdüğüne inanılıyor. Ülkenin dört bir yanına terör estiren Kuchisake Onna’nın hikayesi gerçek mi? sorusuna cevap vererek bu şehir efsanesi hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Bu tarz kaygı hikayeleri biliyorsanız yorumlarda paylaşabilirsiniz.